POZVÁNKA NA BUDU VŠUDE KOLEM TEBE V DIVADLE KAMPA

11.10.2022 11:50
V hloubi tvé duše je místo..
Cítila jsem to místo od dětství a občas se ho letmo dotkla. Volalo mne, ale strach mi nedovolil potopit se dostatečně hluboko.
Pak jsem se setkala se smrtí. Už nešlo se bránit, strhla mě sebou a já se od té doby učím potápět a zase vynořovat.
Jsou lidé, kteří se potopí a vynořit se jim nejde.
A tak je tady Dlouhá cesta, z.s. a např. divadelní představení Budu všude kolem tebe, které hrajeme už od r. 2016 v Divadlo Kampa pod vedením režisérky Ivety Duškové.
Po kratší covid pauze nás opět můžete přijít podpořit a to už 19.9.! Lístky jsou již v předprodeji na stránkách https://divadlokampa.cz/
Dokumentarista Honza Řehák za jednu zkoušku a na závěr jednoho z našich prvních představení, o nás a našem divadelním představení natočil krátký dokument, který říká "vše". (50) Léčivé slzy (o představení BUDU VŠUDE KOLEM TEBE) - YouTube
Ti z vás, kteří jste dosud měli váhání, zda na představení jít či nejít, vy, kteří jste se "něčeho" obávali nebo "z toho měli jen respekt", tak věřím, že po shlédnutí dokumentu, všechny obavy odpadnou a vy se na nás přijdete podívat. Vás to obohatí a nás a spolek Dlouhá cesta a Divadlo Kampa to podpoří. Rádi vás tam uvidíme. Děkujeme.
Slzy, které možná během představení přijdou, mají opravdu léčivou moc. Posouvají nás v léčivém procesu naší bolavé duše směrem nahoru. Dokáží odplavit i emoce, které jsme si někdy nedovolili v plné míře prožít a nám se tak může velmi ulevit. Možná si po shlédnutí budeme všichni vzájemně více rozumět v tom, co cítíme, jak reagujeme a smýšlíme, ať jsme pozůstalí rodiče (nebo kdokoliv koho se smrt jakkoliv v životě dotkla) nebo široká veřejnost, která nám chce být na blízku a oporou, ale neví jak.
p.s. Když jsem začala pomáhat v r. 2007 ve spolku Dlouhá cesta, říkala jsem si "proč potřebujeme peníze, když nám to dítě nevrátí?". Pamatuji se, jak pro mne peníze v tu dobu nebyly vůbec důležité a jak jsem nad tím, že jsem díky ztrátě miminka přišla o zaměstnání a i mateřskou podporu na dalších x let, jen mávla rukou.
Pak jsem se čím dál více účastnila práce pro Dlouhá cesta, rekondičních víkendů a jiných setkání a přišla jsem na:
1. Pokud jste psychicky úplně na dně a do toho máte řešit ještě finanční problémy, tak se z toho dna možná ani nikdy nedostanete.
2. Když v pátek na rekondiční víkend přijede maminka úplně bílá, smutná, unavená a v neděli odjíždí růžová, usměvavá a plná nadějí, tak víte, že TO MÁ SMYSL. To samé se týká i setkání, kdy přijde a odejde jiný člověk.
3. Když se podílíte (i když jen finančně) na proměně dětského pokojíčku pozůstalého sourozence (projekt barevný anděl) a vidíte, že se "zase směje a že se mu zase chce usínat a probouzet", víte, ŽE TO MÁ SMYSL.
4. Když díky besedám a dalšími formami komunikace s veřejností se na vás obrací čím dál více lidí, kterých se témat dotýká nebo i konkrétně týká, víte ŽE TO MÁ SMYSL.
5. Těch bodů je mnohem více...!!
Dejme TOMU SMYSL MY VŠICHNI SPOLEČNĚ...
S úctou a láskou k nám všem a našim všem dětem. Děkujeme za vaši podporu. 
Více o (nejen) představení najde v rozhovoru s námi všemi v Reportér zde: https://reportermagazin.cz/a/imCv2/budu-vsude-kolem-tebe